koja hrana vam odgovora?

Vaš organizam zna šta mu je svakodnevno potrebno. Sada to možete saznati i vi.

Play Video

VIDEO 2 MIN

koja hrana vam odgovora?

Vaš organizam zna šta mu je svakodnevno potrebno. Sada možete saznati i vi

Play Video

VIDEO 2 MIN

SISTEM ZA PROCENU OPTIMALNOG NAČINA ISHRANE

Nakon 20 godina istraživanja i usavršavanja, odabrali smo ono što je u svetu najbolje kako bi napravili sistem koji će korisnicima omogućiti najsveobuhvatniju podršku za personalizovane programe ishrane.


Osnova ovog sistema su inovativne High Tech kapsule (POD) koje planiramo da implementiramo u firmama, fitness, wellness i spa centrima, kako bi što većem broju ljudi omogućili konsultacije sa nutricionistima i  personalizovane programe ishrane.


Ove kapsule u zavisnosti od potreba, opremljene su inovativnim modulima za procenu ishrane i zdravlja kako bi naši licencirani nutricionisti, klijentima, mogli dati što merodavnije informacije u pogledu ishrane.

PERSONALIZACIJA JE KLJUČ USPEHA

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude rešenja koja mogu pomoći u personalizaciji ishrane.

Veliki je broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom creva. Kada se ove analize obrade pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti i proteine. Između ostalog  ovim testovima mogu se predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intolerancija na laktozu i sl. 

Pored cena koje se kreću između 150 i 400 eura, neke studije ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u određivanju načina ishrane, što je u suprotnosti sa onim što neke kompanije za personalizovanu ishranu promovišu.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od popularnih aplikacija nudi mogućnost da jednostavnim slikanjem tanjira sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplikacija je na prvi pogled interesantna, međutim, platforma na kojoj se ona zasniva, bavi se samo analizom kalorijske vrednosti hrane, što je daleko od prave personalizacije.

U Engleskoj, lanac restorana Vita Mojo, udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu, dok Smart future iz Singapura planira da instalira 20.000 takozvanih Health Screening Pultova za zdravstvene preglede u kancelarijama, mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera i kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani, fitnesu.

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi mnogo više. Osnova ovog koncepta su kvantne zone u kojima se nalazi inovativna High Tech kapsula (Quantum Pod) koja pored modula koji je namenjen za opuštanje, smanjenje stresa, povećanje energije može imati i module za personalizovanu procenu ishrane.

Za procenu optimalne ishrane, trenutno koristimo dve tehnologije. Basic opcija, namenjena je zdravim i osobama sa manjim estetskim i zdravstvenim problemima čija procedura skeniranja traje 10 do 20 minuta i Expert opciju za osobe sa hroničnim zdravstvenim problemima čija procedura testiranja trenutno traje između 60 i 90 minuta a koju bi želeli da unapredimo, tako što bi proces softverski automatizovali. Sama procedura u tom slučaju ne bi zahtevala veliku stručnost onog koji sprovodi test a procedura bi trajala znatno kraće.

Quantum Wellness koncept osmišljen je da ljude motiviše da o zdravlju razmišljaju svakodnevno a ne samo kada se problem pojavi.

The technology for tailoring our diets

diet pod

SISTEM ZA PROCENU OPTIMALNOG NAČINA ISHRANE

Ako su kolači “nešto čega se teško odričete, ako je doručak najvažniji obrok, a večera najveći problem u danu, Quantum Wellness vam nudi priliku da uradite nešto dobro za sebe. Zamislite da imate mogućnost da konzumirate hranu bez brojanja kalorija i uživate u kolačimma bez griže savesti. To više nije naučna fantastika već realnost a kako to i praktično izgleda pogledajte na ovom kratkom filmu.

Play Video

pogledaj film

diet pod

SISTEM ZA PROCENU OPTIMALNOG NAČINA ISHRANE

Ako su kolači “nešto čega se teško odričete, ako je doručak najvažniji obrok, a večera najveći problem u danu, Quantum Wellness vam nudi priliku da uradite nešto dobro za sebe. Zamislite da imate mogućnost da konzumirate hranu bez brojanja kalorija i uživate u kolačimma bez griže savesti. To više nije naučna fantastika već realnost a kako to i praktično izgleda pogledajte na ovom kratkom filmu.

Play Video

pogledaj film

DOBRO DOŠLI U BUDUĆNOST

Sve procedure obavljaju se u kapsuli dok je klijent udobno smešteni u položaju koji mu daje osećaj duboke opuštenosti.

Hardversko Softverski kompleks, preko senzora, meri različite biofizičke parametre unutar organizma kako bi procenili realno funkcionalno stanje organa i organskih sistema a zatim se vrši testiranje biološke koherentnosti izabranih uzoraka. 

Hardversko Softverski moduli u zavisnosti od potreba mogu istovremeno meriti od nekoliko desetina do nekoliko stotina parametara. Od krvnog pritiska, pulsa, koncetracije kiseonika, procenta tečnosti i masnoće u telu, pa do vrlo složenih biofizičkih analiza.

Pored procene ishrane mogu se testirati vitamini, suplementi, kozmetika ali i saznati gde postoje funkcionalne nepravilnosti u radu organizma mnogo pre pojave bilo kakvih simptoma. Kada se problem uoči na ovom nivou, moguće je malim promenama u ishrani i prijatnim energetskim tretmanima u kapsuli preduprediti mnoge zdravstvene i estetske probleme. 

o nama

Dr. sci med Marina Luketina Šunjka

CTO & co-owner

autor quantum Wellness koncpta

Marina je doktorirala na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu u oblasti preventivne medicine dok na ECPD fakultetu (University for Peace established by the United Nations) priprema doktorat u oblasti menadžmenta u zdravstvu. 

U Evropskom centru za mir i razvoj, Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) imenovana je za operativnog direktora studijskog programa Specijalističkih akademskih studija iz oblasti kvantno informacione medicine i funkcionalne ishrane.

Goran Šunjka

CTO & co-owner

Business designer and Commercial Strategies

Goran vodi odeljenje za razvoj kapsula i tehnologija koje se implementiraju u njih a koje su neophodne kako bi se unapredile njene mogućnosti. Goran posjeduje ogromno znanje i iskustvo kako u razvoju modernih tehnologija tako i u oblasti integrativne i kvantne medicine.

NOVOSTI U 2022 GODINI

DUBAI

februar

expo SAJAM

QATAR

april

QATAR SCIENCE & TECHNOLOGY PARK

BEOGRAD

novembar

BEOGRAD SKYLINE AFI TOWER