koja hrana je potrebna vašem telu?

What food suits your body?

PERSONALIZACIJA JE KLJUČ USPEHA

Zahvaljujući nauci i inovativnom tehnološkom napretku, pojavile su se desetine kompanija koje nude rješenja za personalizaciju ishrane. Postoje mnoge opcije zasnovane na DNK testovima i analizama crijevnog mikrobioma koje pokazuju kako hrana utječe na mikrobiom crijeva. Ovi testovi mogu predvidjeti predispozicije i tendencije debljanja, osjetljivost na kofein, netoleranciju na laktozu i još mnogo toga.

Neke kompanije nude softver i aplikacije za pametne telefone za pomoć pri odabiru dijete, ali većina njih analizira samo kalorijsku vrijednost hrane, što je daleko od prave personalizacije. U Engleskoj, Vita Mojo se udružila s DNAFit-om kako bi ponudila personaliziranu prehranu svojim kupcima, dok Smart Future u Singapuru planira instalirati 20.000 kioska za zdravstveni pregled u uredima za mjerenje parametara kao što su krvni pritisak, nivo šećera i kiseonika, BMI i davanje personalizovanih preporuke o ishrani i fitnesu.

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi mnogo više. Osnova ovog koncepta su kvantne zone u kojima se nalazi inovativna High Tech kapsula (Quantum Pod) koja u zavisnosti od potreba može biti opremljena različitim dijagnostičko terapeutskim moduima. Terapeutski moduli nude mogućnost sprovodjenja različitih tretmana. Od onih koji imaju za cilj duboku relaksaciju, smanjenje stresa i kojima se u samo jednom tretmanu postiži efekti poput onih u hiperbaričnoj komori, krio kapsuli, infrared sauni. Posebno smo ponosni na modul koji nudi tretmane koji deluje na ključne faktore od kojih zavisi zdravlje i procesi starenja i kojima se aktiviraju prirodni mehanizmi lečenja i podmlađivanja na ćelijskom nivou. 

Dijagnostički modul  nude mogućnost da saznamo informacije poput težine, visine, pritiska, nivoa kiseonika, procenta masnoće i mišića pa do onih koji spadaju u sveru funkcionalne dijagnostike i kojima možemo ustanoviti realno funcionalno zdravlje.

Diet modul poseduje dve opcije. Smart opcija nudi mogućnost softverske procene i preporuke ishrane na osnovu algoritma i namenjena je zdravim i  osobama sa manjim estetskim i zdravstvenim problemima dok je Expert opcija nudi mogućnost dublje analize kojom se meri kvantno informacijiona koherentnost i odgovor organizma na hranu, kozmetiku, sredstva za negu tela, mineralno vitaminski deficit i slično.

Quantum Wellness koncept osmišljen je da ljude motiviše da o zdravlju razmišljaju svakodnevno a ne samo kada se problem pojavi.

Your body knows what it needs on a daily basis, and now you can find out too."

Quantum Pod is world’s first Intelligent Nutrition Platform that analyzes everything you eat. “Our system allows us to monitor how you respond to a remedy, a supplement or food before it is consumed.”

Play Video

VIDEO 2 MIN

koja hrana vam odgovora?

Vaš organizam zna šta mu je svakodnevno potrebno. Sada možete saznati i vi

Play Video

VIDEO 2 MIN

quantum pod - tehnologija za procenu optimalne ishrane

Nakon 20 godina istraživanja i usavršavanja, odabrali smo ono što je u svetu najbolje kako bi napravili sistem koji će korisnicima omogućiti najsveobuhvatniju podršku za personalizovane programe ishrane.

Osnova ovog sistema su inovativne High Tech kapsule (POD) koje planiramo da implementiramo u firmama, fitness, wellness i spa centrima, kako bi što većem broju ljudi omogućili konsultacije sa nutricionistima i  personalizovane programe ishrane.

Ove kapsule u zavisnosti od potreba, opremljene su inovativnim modulima za procenu ishrane i zdravlja kako bi naši licencirani nutricionisti, klijentima, mogli dati što merodavnije informacije u pogledu ishrane.

KvANTNO INFORMACIONA ISHRANA

Personalizovana ishrana je veliki biznis, a kako sve više hotela nudi zdraviju hranu, postaje sve važnije izdvojiti se od konkurencije. Međutim, nijedan hotel u svetu, još nije ponudio gostima priliku da uživaju u 100% personalizovanim obrocima i zato je sada pravo vreme da pre konkurencije, svojim gostima ponudite ovo jedinstveno i inovativno iskustvo. Ne propustite priliku da svojim klijentima pružite obrok koji je prilagođen njihovim individualnim potrebama i pokažete im zašto je vaš hotel najbolji izbor za njihov boravak.

Kvantno Informaciona Ishrana je koncept personalizovane ishrane čiji je autor Doktor medicinskih nauka Marina Luketina Šunjka. Sistem se bazira na naučnim principima kvantne fizike i bioinformatike koji uz pomoć inovativne tehnologije vrši procenu hrane na funkciju organa u telu. Između ostalih, sistem se bazira na proceni kvantno informacione koherentnosti molekula organskih jedinjena namirnica sa molekulima organskih jedinjenja ljudskog organizma. Idealan je za stručnjake različitih specijalnosti koji žele da svojim klijentima kreiraju individualne planove ishrane.

Sistem koristi procenu koherentnost koji se u kvantnoj fizici odnosi na stepen usklađenosti između različitih kvantnih sistema ili procesa. Odnosno, kada su kvantni sistemi koherentni, to znači da se njihova ponašanja mogu predvideti i upravljati u skladu sa kvantnim pravilima, a da se pritom minimizira uticaj spoljnih smetnji. Koherentnost igra ključnu ulogu u raznim kvantnim tehnologijama kao što su kvantno računanje i kvantna komunikacija, a takođe je bitna i u proučavanju kvantne biologije.

The technology for tailoring our diets

diet pod

SISTEM ZA PROCENU OPTIMALNOG NAČINA ISHRANE

Ako su kolači “nešto čega se teško odričete, ako je doručak najvažniji obrok, a večera najveći problem u danu, Quantum Wellness vam nudi priliku da uradite nešto dobro za sebe. Zamislite da imate mogućnost da konzumirate hranu bez brojanja kalorija i uživate u kolačimma bez griže savesti. To više nije naučna fantastika već realnost a kako to i praktično izgleda pogledajte na ovom kratkom filmu.

Play Video

pogledaj film

diet pod

SISTEM ZA PROCENU OPTIMALNOG NAČINA ISHRANE

Ako su kolači “nešto čega se teško odričete, ako je doručak najvažniji obrok, a večera najveći problem u danu, Quantum Wellness vam nudi priliku da uradite nešto dobro za sebe. Zamislite da imate mogućnost da konzumirate hranu bez brojanja kalorija i uživate u kolačimma bez griže savesti. To više nije naučna fantastika već realnost a kako to i praktično izgleda pogledajte na ovom kratkom filmu.

Play Video

pogledaj film

DOBRO DOŠLI U BUDUĆNOST

Sve procedure obavljaju se u kapsuli dok je klijent udobno smešteni u položaju koji mu daje osećaj duboke opuštenosti.

Hardversko Softverski kompleks, preko senzora, meri različite biofizičke parametre unutar organizma kako bi procenili realno funkcionalno stanje organa i organskih sistema a zatim se vrši testiranje biološke koherentnosti izabranih uzoraka. 

Hardversko Softverski moduli u zavisnosti od potreba mogu istovremeno meriti od nekoliko desetina do nekoliko stotina parametara. Od krvnog pritiska, pulsa, koncetracije kiseonika, procenta tečnosti i masnoće u telu, pa do vrlo složenih biofizičkih analiza.

Pored procene ishrane mogu se testirati vitamini, suplementi, kozmetika ali i saznati gde postoje funkcionalne nepravilnosti u radu organizma mnogo pre pojave bilo kakvih simptoma. Kada se problem uoči na ovom nivou, moguće je malim promenama u ishrani i prijatnim energetskim tretmanima u kapsuli preduprediti mnoge zdravstvene i estetske probleme. 

Dr. sci med Marina Luketina Šunjka

CTO & co-owner

autor quantum Wellness koncpta

Marina je doktorirala na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu u oblasti preventivne medicine dok na ECPD fakultetu (University for Peace established by the United Nations) priprema doktorat u oblasti menadžmenta u zdravstvu. 

U Evropskom centru za mir i razvoj, Univerziteta za mir Ujedinjenih nacija (ECPD) imenovana je za operativnog direktora studijskog programa Specijalističkih akademskih studija iz oblasti kvantno informacione medicine i funkcionalne ishrane.

Goran Šunjka

CTO & co-owner

Business designer and Commercial Strategies

Goran vodi odeljenje za razvoj kapsula i tehnologija koje se implementiraju u njih a koje su neophodne kako bi se unapredile njene mogućnosti. Goran posjeduje ogromno znanje i iskustvo kako u razvoju modernih tehnologija tako i u oblasti integrativne i kvantne medicine.

NOVOSTI U 2022 GODINI

DUBAI

februar

expo SAJAM

QATAR

april

QATAR SCIENCE & TECHNOLOGY PARK

BEOGRAD

novembar

BEOGRAD SKYLINE AFI TOWER