sVAKA JE OSOBA JEDISNTVENA I SVAKO IMA DRUGAČIJI PUT U POTRAZI ZA ZDRAVLJEM A MI SMO TU DA VAM POMOGNEMO DA NADJETE SVOJ PUT

Ono što unosimo u naš organizam – bilo da se radi o hrani, piću ili suplementima postalo je predmet interesovanja ne samo naučnika i nutricionista već i običnog čoveka. Mnogi veruju da su uzrok ovog interesovanja i trendovi poput vegetarijanstva, paleo, hrono ishrane ali i sve veći problemi i osetljivost na gluten i mlečne proizvode.

Mnogi su i zbunjeni u moru informacija u pogledu toga šta jedemo, kada i kako. Desetinama godina javnost je bombardovana teorijama koje su potpuno kontradiktorne. Bilo je perioda kada su nam govorili da treba povećati ugljene hidrate da bi posle nekoliko godina naučne studije pokazale kako ih treba smanjiti. Isti je slučaj i sa masnoćama. Dok jedni tvrde kako su jaja dobra drugi tvrde suprotno. I pored svih dijeta u stvarnosti preovladava jedno pitanje: ” Koja hrana mi odgovara? “

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude rešenja koja mogu pomoći u personalizaciji ishrane.

Veliki broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom vaših creva. Kada se ove analize obrade pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti, proteine a izmedju ostalog na ovaj način pretpostavka je da ovim testovi mogu predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intoleranciju na laktozu i sl. Pored cena koje se kreću izmedju 150 i 400 eura neke studije ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u odredjivanju načina ishrane što je u suprotnosti sa onim što neke kompanije za personalizovanu ishranu promovišu.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od popularnih aplikacija nudi mogućnost da jednostavno uslikate tanjir sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplikacija je na prvi pogled interesantna, medjutim platforma na kojoj se ona zasniva bavi se samo brojanjem kalorija što je daleko od prave personalizacije.

U Engleskoj lanac restorana Vita Mojo udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu dok Smartfuture iz Singapura planira da instalira 20.000 takozvanih Health Screening Pultovi za zdravstvene preglede u kancelarijama mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera i kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani i fizičkoj aktivnosti.

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi ne samo personalizaciju u oblasti ishrane već i u pogledu tretmana i programa. Bez obzira da li imate zdravstveni ili estetski problem ili ste vlasnik hotela, fitness, wellness, beauty centra ili firme koja brine o svjim zaposlenima,  Quantum Wellness nudi jedinstvene mogućnosti u oblasti lepote i zdravlja. 

Tehnologija koju koristimo nudi tretmane koji po potrebi opuštaju, smanjuju stres ili podižu energiju ali i mogućnost praćenja i analize njihove efikasnosti. I ne samo to, na jednom mestu, za samo dvadesetak minuta, bez bilo kakvih kontraindikacija možemo obaviti nekoliko stotina testova i analiza i na taj način saznati važne informacije o zdravlju svake osobe.

 

saznajte i ovo...

JESTI ZDRavije DOK STE U HOTELU BUKET SADA JE JEDNOSTAVNO I MOGUĆE

Godišnji  odmor ili poslovni boravak u hotelu može biti zabavan ali je često povezan sa previše hrane, pića i nedovoljnog sna. Ovo je kod većine gostiju dovelo do toga da su se posle odmora osećali umornije nego kada su došli. Način života, neodgovarajuća ishrana, povećanje hroničnih bolesti i hroničan stres danas su doveli do toga da je sve više ljudi na ivici fizičkog i emocionalnog stresa zbog čega su potrebe za novim zdravim hotelskim sadržajima i uslugama sve veće.

PRIPREMITE POSLOVANJE ZA NOVI TREND U hotelijerstvu i WELLNESS INDUSTRIJI

Wellness ne znači samo usluge koje se baziraju na različitim tehnikama masaže, treniranje na fitnness spravama, joga ili spa programi. To je mnogo kompleksniji pojam koji zanima sve veći broj i vaših gostiju. Britanska hotelska grupa Inter Continental pokrenula je  novi lanac hotela za putnike koji žele da žive i hrane se zdravo dok su na putovanju. Swisshôtel u Berlinu nudi čitavu paletu rešenja onima koji imaju problema sa snom. Tu su terapija svetlom, brza dremka  na posebno dizajniranim ležaljkama, kao i simulator planinskog vazduha.

Quantum Wellness