HRANITI SE ZDRAVO DOK STE NA ODMORU SADA JE JEDNOSTAVNO I MOGUĆE

Uzbudjeni ste pri pomisli na godišnji odmor i priliku da se posvetite stvarima za koje obično nikada nemate vremena preko godine. Ali to takodje za mnoge znači i ne-tako odgovaraujuću hotelsku hranu. Ako i pokušate da iskombinujete nešto od ponudjenih “zdravih” opcija izbor su salate sa industriskim prelivima ili suve žitarice prelivene mlekom koje kod velikog broja gostiju izaziva alergijske reakcije. Iskustvo pedesetogodišnjeg Ivana za vreme korporativnog seminara u jednom hotelu može biti vrlo ilustrativano.

Dva dana od početka seminara nakon ručka Ivan je pomislio da bi hladan nes ili nešto slično u hotelskom baru bila dobra ideja. Posle dva tri gutljaja osetio je bolove u stomaku i glavobolju koja ga i nije iznenadila jer je to sad već postala uobičajena pojava kada je na putu i kada mora da jede “šta stigne” Kod kuće je svoj hroničan problem sa varenjem i neurednom stolicom nekako i mogao da kontroliše ali na putovanjima nije bilo šanse.

Posao mu je bio takav da je 75% vremena provodio na putu. Loša hrana, malo fizičke aktivnosti i stresan posao ostavili su traga na zdravlje. Pokušavao je različite dijete. Slušao je savete prijatelja i sve što je našao na interenetu. Čak je bio i na nekoliko specijalnih režima ishrane ali rezultata nije bilo. Ono što ga je najviše nerviralo bila je činjenica da je nakon svake posete lekaru imao više pitanja nego odgovora a stanje se sve više pogoršavalo. Dok je tako sedeo palo mu je na pamet kako bi mu prijala dobra masaža ili neki tretman koji bi možda ublažio glavobolju, ali hotel u kojem je odseo nije imao wellness niti spa centar.

Slučaj Ivana nije usamljen. Godišnji odmor ili poslovni boravak u hotelu može biti zabavan ali je često povezan sa previše hrane, pića i nedovojnog sna. Ovo je kod većine gostiju dovelo do toga da su se posle odmora osećali umornije nego kada su došli. Način života, neodgovarajuća ishrana, povećanje hroničnih bolesti i hroničan stres danas su doveli do toga da je sve više ljudi na ivici fizičkog i emocionalnog stresa zbog čega su potrebe za novim zdravim hotelskim sadržajima i uslugama sve veće. Prepoznavši sve veću potrebu gostiju za zdravijom hranom mnogi hoteli su u uneli novine u svoje jelovnike.

Umesto da gosti iz njihovog hotela odlaze u druge restorane koji nude zdravije obroke hotel Hilton je uveo Herb N ‘Kitchen koji obiluje lokalnim i sezonskim namirnicama. Kuhinja u ponudi ima obrok salate, bezglutenske proizvode, a testo za hleb i pizze se ručno proizvode. Even hoteli poput Cork & Kale nudi zdrava sezonska jela za poneti ako ste u žurbi. Sve što je na ponudi je u skladu sa godišnjim dobom i mora biti odobreno od strane nutricionističkih stručnjaka dok u hotelu Epiphany gosti mogu zahtevati da sobni frižider napuni svežim sokovima i hranom. 

Quantum Wellness vam može ponuditi mnogo više. Pored obroka koji su pripremljeni na zdaviji način (bez vegete, pojačivača ukusa, margarina i šećera) i ishrane koja se prilagodjava specifičnim zdravstvenim potrebama Quantum Wellness zahvaljujući patentiranoj proceduri i inovativnoj tehnologij u mogućnosti je da ponudi mnogo više. 

Quantum Wellness