ritual

PERSONALIZED MEAL CONCEPT

ritual

personalized

MEAL CONCEPT

PERSONALISED MEAL CONCEPT

HRANITI SE ZDRAVO U BEOGRADU SADA JE MOGUĆE

Ako ste zarobljeni u dnevnim, poslovnim i porodičnim obavezama i nemate vremena da razmišljate o svojoj ishrani RITUAL vam nudi priliku da uradite nešto dobro za sebe.Svratite i uživajte u svom funkcionalnom obroku ili desertu sa benefitom, koji će vašem telu obezbediti sve što je mu je potrebno za predstojeće radne i poslovne izazove.

FUNKCIONALNI OBROK

Obrok koji će vašem telu obezbediti sve što je mu je potrebno za predstojeće radne i poslovne izazove.

DESSERT SA BENEFFITOM

Ako su kolači “nešto čega se teško odričete ovo predavanje je idealno za vas. Na vama je da dodjete i da odaberete desert koji je povašoj meri, ostalo prepustite nama.

FOOD FOR CELL

Celoga života jedete hranu u kojoj uživate i koja zadovoljava vaše gustativne receptore. Vreme je da počnete da razmijšjate o svojim ćelijama i šta je to što one žele.

ZAŠTO JE PERSONALIZACIJA VAŽNA?

Uobičajeno je da pri izboru hrane biramo ono što nam prija i što zadovoljava naše gustativne receptore iako znamo da to i nije baš zdravo. Svesni ove činjenice mnogi će poželeti da neophodne nutritijente koji nedostaju u hrani koju jedu nadomeste kupujući vitamine i suplemente. Međutim teško je odlučiti i pravilno proceniti u moru proizvoda koje se nude na tržištu zbog čega smo se udružili sa Quantum Wellness centrom. Ovaj centar je razvio inovativan sistem za procenu optimalne ishrane i već više od 20 godina svojim klijentima nudi rešenja u ovoj oblasti.

Nutritivni detektivi ovog centra pregledaće i analizirati sve rezultate testova i analiza kako bi vam mogli preporučiti zaista 100% prilagođen program ishrane i suplementacije. Za više informacija pogledajte informacije na ovom linku…

Play Video

POGLEDJA FILM

PRESTANITE JESTI SAMO DA BI UŽIVALI. POČNITE JESTI DA BI ŽIVELI

Na estetske I zdravstvene probleme mogu uticati razne stvari – loše navike, metabolizam, intolerancija na hranu, infekcije, stres I genetika. Gene (za sada) ne možete izmeniti, ali svakako možete poraditi na svojoj ishrani. 

Ono što unosimo u naš organizam – bilo da se radi o hrani, piću ili suplementima postalo je predmet interesovanja ne samo naučnika i nutricionista već i običnog čoveka. Mnogi veruju da su uzrok ovog interesovanja i trendovi poput vegetarijanstva, paleo, hrono ishrane ali i sve veći problemi i osetljivost na gluten i mlečne proizvode.

 

BE CAREFUL WHAT YOU EAT!

 

Mnogi su i zbunjeni u moru informacija u pogledu toga šta jedemo, kada i kako. Desetinama godina javnost je bombardovana teorijama koje su potpuno kontradiktorne. Bilo je perioda kada su nam govorili da treba povećati ugljene hidrate da bi posle nekoliko godina naučne studije pokazale kako ih treba smanjiti. Isti je slučaj i sa masnoćama. Dok jedni trvde kako su jaja dobra drugi tvrde suprotno. I pored svih dijeta u stvarnosti preovladava jedno pitanje: ” Koja hrana mi odgovara? “

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude rešenja koja mogu pomoći u personalizaciji ishrane.

Veliki broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom vaših creva. Kada se ove analize obrade pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti, proteine a izmedju ostalog na ovaj način pretpostavka je da ovim testovi mogu predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intoleranciju na laktorzu i sl. Pored cena koje se kreću izmedju 150 i 400 eura neke studije ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u odredjivanju načina ishrane što je u suprotnosti sa onim što neke kompanije za personalizovanu ishranu promovišu.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od popularnih aplikacija nudi mogućnost da jednostavno uslikate tanjir sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplaikacija je na prvi pogledinteresantna medjutim platforma na kojoj se ona zasniva bavi se samo brojanjem kalorija što je daleko od prave personalizacije.

U Engleskoj lanac restorana Vita Mojo udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu dok Smartfuture iz Singapura planira da instalira 20.000 takozvanih Health Screening Pultovi za zdravstvene preglede u kancelarijama mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera i kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani, fitnesu.

Korak dalje u ovoj oblasti nudi Quantum Wellness koncept i zato je pravo vreme da se upoznate sa mogućnostima koje nudi. 

HELVECIJA BEOGRAD

NUTREE QATAR

RITUAL BEOGRAD