be smart

eat smart

Play Video

VIDEO

be smart

eat smart

Play Video

pogledajte film

Personalized nutrition is big business

Godišnji odmor ili poslovni boravak u hotelu može biti zabavan, ali je često povezan sa previše hrane, pića, nedovoljno sna. Ovo je kod većine gostiju dovelo do toga da su se posle odmora osećali umornije, nego kada su došli. Zamislite da gostima hotela, klijentima wellness, spa, fitness centra ili zaposlenima u okolnim kompanijama, možete ponuditi potpuno personalizovanu ishranu. I ne samo to, Zahvaljujući tehnologiji koju u Quantum Wellness programima koristimo, u mogućnosti smo da za svaku osobu dizajniramo personalizovane obroke ali i programe sa ciljem detoksikacije, mršavljenja, povećanju energije ili imuniteta. Sve procedure sprovode se u inovativnoj kapsuli dok je klijent udobno smešten u položaju koji nudi osećaj sličan nultoj gravitaciji a kompletna procedura je  prijatna i bez bilo kojih kontraindikacija. Kako to i praktično izgleda  možete pogledati na sledećem videu >>

eat smart

quantum pod

Optimum Nutrition Analyzer

Play Video

pogeledajte video

eat smart

quantum pod

Optimum Nutrition Analyzer

Play Video

pogledajte film

URBAN healinig

Nedavne studije su pokazale da život u gradovima značajno utiče na pojavu velikog broja zdravstvenih problema. Gradska buka, gužva u saobraćaju, nepravilna ishrana, puno vremena provedenih sedeći pored kompjutera u neprovetrenim prostorijama i pod veštačkim osvetljenjem dovode do velikog stresa, anksioznosti, gojaznaosti, dijabetesa, pada imuniteta i mnogih drugih bolesti, zbog čega se nameće potreba pronalaženja rešenja koja će život u gradovima učiniti prijatnim i zdravijim.

Sve je više onih koji razumeju važnost prevencije i promene životnog stila i koji putuju na egzotične destinacija kako bi meditirali, očistili organizam, podigli energiju i imunitet, ali koji žele postići ravnotežu izmedju svakodnevnih obaveza i brige o zdravlju i koji bi ovakve usluge i programe sprovodili tokom cele godine i na mestima gde provode puno vremena. ( kuća, posao ili omiljeni fitness i spa centar)  Nutree holisički centar u Qataru, implementirao je Quantum Wellness koncept 2020 godine, a kako to i praktično izgleda pogledajte na sledećem video>>>

HRANA JE VELIKI BIZNIS ALI JE PERSONALIZACIJA KLJUČ USPEHA

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude rešenja koja mogu pomoći u personalizaciji ishrane.

Veliki broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma, koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom vaših creva. Kada se ove analize obrade, pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti, proteine a izmedju ostalog, na ovaj način pretpostavka je da ovi testovi mogu predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intoleranciju na laktorzu i sl. Pored visokih cena, koje se kreću izmedju 150 i 400 eura, neke studije ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u odredjivanju načina ishrane.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od aplikacija, nudi mogućnost da jednostavno uslikate tanjir sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplikacija je na prvi pogled interesantna, medjutim platforma na kojoj se ona zasniva, bavi se samo brojanjem kalorija, što je daleko od prave personalizacije.

U Engleskoj, lanac restorana Vita Mojo, udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu, dok Smartfuture iz Singapura, planira da instalira 20.000 takozvanih Health Screening Pultova za zdravstvene preglede u kancelarijama, mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera, kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani i fitnesu.

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi potpuno personalizovani pristup. Osnova ovog koncepta su kvantne zone u kojima se nalazi inovativna high tech kapsula koja se može koristiti za opuštanje, smanjenje stresa, povećanje energije uz mogućnost praćenja i predvidjanja efikasnosti terapije ili kako bi klijentima pomogli da saznaju važne informacije o svom zdravlju i ishrani. 

Bez obzira da li ste vlasnik hotela, fetness, wellness, beauty centra ili investitor koji brine o svjim klijentima i zaposlenima, pravo je vreme da se upoznate sa mogućnostima i prednostima koje ova tehnologija nudi.

SAZNAJTE I OVO....

HEALING HOLIDAYS

Play Video

POGLEDJAJ FILM...

ZDRAVLJE KAO NOVA LUKSUZNA ROBA

Uobičajeno je da se wellness usluge baziraju na različitim tehnikama masaže, vežbama na fitness spravama ili joga programima. Medjutim wellness nudi mnogo više i pravo je vreme da se informišete o trendu koji privlaći goste koji su spremni da za sedmodnevne programe plate 4.000, 7.000 ili čak 40.000 eura.

URBAN HOTELS

Play Video

POGLEDJAJ FILM...

GRADSKI HOTELI. MESTO GDE POČINJE ZDRAVLJE

Klubovi zatvorenog tipa, koji pored usluga koje se baziraju na programima relaksacije, nude i zdravije opcije ishrane, sve su popularniji u gradskim hotelima, pa je pravo vreme da se upoznate sa mogućnošću dodatnog prihoda na ovaj način.

HEALING

Play Video

POGLEDJAJ FILM...

ZDRAVLJE KAO NOVA LUKSUZNA ROBA

Uobičajeno je da se wellness usluge baziraju na različitim tehnikama masaže, vežbama na fitness spravama ili joga programima. Medjutim wellness nudi mnogo više i pravo je vreme da se informišete o trendu koji privlaći goste koji su spremni da za sedmodnevne programe plate 4.000, 7.000 ili čak 40.000 eura. 

URBAN HOTELS

Play Video

POGLEDJAJ FILM...

GRADSKI HOTELI. MESTO GDE POČINJE ZDRAVLJE

Klubovi zatvorenog tipa, koji pored usluga koje se baziraju na programima relaksacije, nude i zdravije opcije ishrane, sve su popularniji u gradskim hotelima, pa je pravo vreme da se upoznate sa mogućnošću dodatnog prihoda na ovaj način.

QUANTUM - INNOVATIVE HEALTH & HEALING CLUB CONCEPT

Život u gradovima stres, nepravilna ishrana i nedovoljno fizičke aktivnosti na poslu doveli su do toga da je sve više ljudi na ivici fizičkog i emocionalnog stresa, zbog čega su potrebe za mestima gde se mogu opustiti i usporiti svoj biološki sat sve veće.

PRIPREMITE POSLOVANJE ZA NOVI TREND U hotelijerstvu i WELLNESS INDUSTRIJI

Wellness ne znači samo usluge koje se baziraju na različitim tehnikama masaže, treniranje na fitnness spravama, joga ili spa progarami. To je mnogo kompleksniji pojam koji zanima sve veći broj i vaših gostiju. Britanska hotelska grupa Inter Continental pokrenula je  novi lanac hotela za putnike koji žele da žive i hrane se zdravo dok su na putovanju. Swisshôtel u Berlinu nudi čitavu paletu rešenja onima koji imaju problema sa snom. Tu su terapija svetlom, brza dremka  na posebno dizajniranim ležaljkama, kao i simulator planinskog vazduha.

vi ste jedinstveni i zato konzumirajte hranu i proizvode koji vama odgovaraju

Potreba za personalizovanim proizvodima, uslugama a naročito ishrani koje će biti prilagodjene potrebama svakog klijenta prisutna je u svim sverama wellnessa pa je čak centralna tema prošlogodišnjeg Global Wellness Summita bila personalizacija ishrane. Hotelski lanci u svoje ponude sve više uvode zdravije opcije u pogledu ishrane a koncept Healthy hotela postao je globalni trend i sve više postaje standard u svetskom hotelijersvu.

Zahvaljujući nauci i inovativnim tehnološkim dostignućima u svetu su se pojavile desetine kompanija koje nude svoja rešenja.

Veliki broj ponuda koje se baziraju na DNK testovima i analizama mikrobioma koji ukazuju kako hrana utiče na mikrobiom vaših creva. Kada se ove analize obrade pretpostavka je da je moguće saznati kako telo reaguje na ugljene hidrate, masti, proteine a izmedju ostalog na ovaj način pretpostavka je da ovim testovi mogu predvideti predispozicije i sklonosti debljanju, osetljivosti na kofein, intoleranciju na laktorzu i sl. Pored cena koje se kreću izmedju 150 i 400 eura neke studije ukazuju da ove vrste testova nisu dovoljno pouzdane u odredjivanju načina ishrane.

Sve je više kompanija koje nude softvere i aplikacije za pametne telefone koje navodno pomažu pri odabiru načina ishrane. Jedna od popularnih aplikacija nudi mogućnost da jednostavno uslikate tanjir sa hranom ukoliko želite da saznate šta jedete. Aplaikacija je na prvi pogledinteresantna medjutim platforma na kojoj se ona zasniva bavi se samo brojanjem kalorija.

U Engleskoj lanac restorana Vita Mojo udružio se sa kompanijom DNAFit kako bi svojim gostima omogućio personalizovanu ishranu dok Smartfuture iz Singapura planira da instalira 20.000 pultovi za zdravstvene preglede u kancelarijama mereći parametre poput krvnog pritiska, nivoa šećera i kiseonika, BMI i na osnovu kojih će radnici dobiti personalizovane preporuke o ishrani, fitnesu.

Korak dalje u ovoj oblasti predstavlja Quantum Wellness koncept koji svojim korisnicima nudi mogućnost personalizovane funkcionalne ishrane i pravo je vreme da se upoznate sa Quantum Wellness mogućnostima.

 

Osnova ovog koncepta su kvantne zone u kojima se nalazi inovativna high tech kapsula koja se može koristiti za opuštanje, smanjenje stresa, povećanje energije ili kako bi vašim klijentima pomogli da saznaju važne informacije o svom zdravlju i ishrani. Bez obzira da li ste vlasnik hotela, fetness, wellness, beauty centra ili firme koja brine o svjim klijentima i zaposlenima pravo je vreme da se upoznate sa mogućnostima i prednostima koje ova tehnologija nudi.