reset for aging clock

It's Time To Change

Naučnici širom sveta pokušavaju da pronađu način da se preduprede bolesti i uspore proccesi starenja, ali šta ako je to već danas moguće? 

Play Video

play VIDEO

reset for aging clock

It's Time To Change

Naučnici širom sveta pokušavaju da pronađu način da se preduprede bolesti i uspore proccesi starenja, ali šta ako je to već danas moguće? 

Play Video

jedan minut

EN

Outside Beauty - Inside Health

Vreme generičkih i uopštenih preporuka u pogledu ishrane i odabira lekova, proizvoda ili tretmana sada je prošlost. Quantum Wellness nudi personalizovane preporuke, proizvode i tretmane kojima se postižu najbolj rezultati. Koristimo najsavremeniju tehnologiju kako bi pružili najbolja rešenja uz mogućnost praćenja i predviđanja efikasnosti i mogućih kontraindikacija.

 

quanttum wellness

anti aging hack

Hakovanje fizičkih i mentalnih performansi  sada je moguće zahvaljujući sinergiji nauke i bioinformatike. U samo jednom tretmanu u kapsuli postižu se efekti  hiperbarične komore, krio kapsule, infracrvene saune i kapsule za opuštanje i meditaciju. 

Play Video

VIDEO

quantum wellness

anti aging hack

Hakovanje fizičkih i mentalnih performansi  sada je moguće zahvaljujući sinergiji nauke i bioinformatike. U samo jednom tretmanu u kapsuli postižu se efekti  hiperbarične komore, krio kapsule, infracrvene saune i kapsule za opuštanje i meditaciju. 

Play Video

VIDEO

Personalized Wellness

DOBRO DOŠLI U BUDUĆNOST

Krvni testovi? Rendgen, Ultra zvuk, CAT? Izlazak iz ordinacije sa više pitanja nego odgovora i tretmani od kojih često ima više štete nego koristi, sada mogu biti prošlost. Dok je klijent udobno smešteni u položaju koji mu daje osećaj nulte gravitacije stručnjaci našeg centra, koristeći različite dijagnostičke module, mogu saznati važne informacije o zdravlju, pre nego što vam predlože optimalan način ishrane ili terapije.

21st Century Day Wellness

UZMITE ZDRAVLJE U SVOJE RUKE

Quantum Wellness nudi potpuno drugačiji pristup u oblasti lepote i zdravlja.  Pored neograničenog pristupa uslugama i resursima u našim centrima, u mogućnosti smo da obezbedimo sve što je potrebno za sprovođenje naših programa i u vašem stanu, kompaniji ili na mestima gde vi to želite. Obezbedite nam odgovarajući prostor gde će mo instalirati QUANTUM platformu i internet konekciju a sve ostalo prepustite nama.

The Key To Endless Energy And Aging In Reverse

Quantum Wellness koncept nudi mogućnost da se malim promenama u načinu života i ishrane, poboljšaju funkcionalne performanse organa i organskih sistema.

Preuzmite kontrolu nad svojim ZDRAVLJEM I starenjem

Kao što hakujemo kompjuter, koristeći nauku i tehnologiju, možemo uz pomoć tehnoloških inovacija možemo poboljšati našu biologiju, mentalne sposobnosti, fizičko zdravlje i usporiti procese starenja.Redovna procena biološke starosti, individualni program za svaku osobu pomoći će vam da hakujete svoj biološki sat i mentalne i fizičke performanse.

Hakovanje vlastite biologije kako biste se osećali bolje i živeli duže sada je realnost i zato je pravi trenutak da se upoznate sa ovom mogućnošću. Bio dizajn je koncept koji nudi mogućnost da se malim promenama u načinu života i ishrane, poboljšaju funkcionalne performanse organa i organskih sistema koristeći sinergiju nauke i inovativnih tehnologija sa iskustvom istočne medicine. Koristeći najsavremeniju tehnologiju za dobijanje merljivih uvida u vašu jedinstvenu biologiju, fiziologiju i mentalno stanje; kako bi se postiglo optimalno zdravlje, performanse, dugovečnost i vitalnost.

Vreme generičkih i uoštenih preporuka u pogledu ishrane, odabira lekova, proizvoda ili tretmana sada je prošlost. Sada svi možemo dobiti personalizovane preporuke i programe, kojima će se postići najbolj rezultati. Biodesign koristi najsavremeniju tehnologiju kako bi vam pružio najbolja rešenja na osnovu potreba vašeg organizma uz mogućnost praćenja i predviđanja efikasnosti i mogućih kontraindikacija.

Sada, sa aplikacijama i inovativnim tehnologijama, moguće je obezbediti zdravo okruženje u stanu, kompaniji ili bilo kojem drugom mestu gde je to potrebno. Negovanje zdravih navika ključno je za zdravlje, a čak i male promene u ishrani i prijatni tretmani u našim kapsulama mogu preduprediti većinu zdravstvenih problema i usporiti procese starenja.

Mogućnost da saznamo važne informacije o vašem zdravlju sad je jednostavno poput EKG pregleda ili merenja pritiska. Dok udobno ležite u položaju koji nudi osećaj sličan nultoj gravitaciji inovativni softver meriće različite parametre organizma na osnovu kojih će mo imati informacije o vašem realnom zdravlju i biološkoj starosti.

Na osnovu HRV procene dobićemo tačne informacije o biološkoj starosti vašeg tela dok će  mo na osnovu BRS procene realnog funkcionalnog stanja organa i organskih sistema dizajnirati personalizovani program koji će vam pomoći da se poboljšate svoje zdravlje.

Izgradite zdrave navike
Počnite mijenjati način života malim promenama u načinu života i  prijatnim tretmanima.

Ostanite na pravom putu
Ponovo testirajte svaka tri meseca ima za cilj da procenite rezultate koje ste postigli i da bi ga prilagodili trentunom stanju i potrebama vašeg tela.

THE PLACE WHERE HEALTH BEGINS.

EFEKTI KOJI SE POSTIŽU KORIŠTENJem QUANTUM WELLNESS PROGRAMA:

Život i smrt počinje na ćelijskoj membrani i zato samo ako pronađemo način da utičemo na membranski potencijal ćelije možemo očekivati dugoročna rešenja za estetske i zdravstvene probleme. 

Opšta iscrpljenost tela, uzrokovana stresom ili hroničnom bolešću, smanjit će potencijal ćelijske membrane. Ako se ovaj potencijal smanji na nivo između -20 do -30 mA, ćelija neće moći da se uspešno replikuje. Ćelija koristi 50% svoje energije za održavanje ovog potencijala. Naš sistem, omogućava selektivno kretanje protona (H+ jona), koji će se zatim ponovo usmeriti na ćelijsku membranu. Na taj način će membrana biti hiper polarizovana i membranski potencijal normalizivan.

Povećanje nivoa ATP (Adenozin trifosfata) u telu.

ATP (adenozin trifosfat) je molekul koji služi kao osnovni izvor za proizvodnju energije u ćeliji. Uključen je u sve procese u organizmu i bez njega je život nemoguć.

 • Ovo je izvor energije koja se koristi za borbu protiv bolesti.
 • Stimuliše limfnu drenažu putem dinamičkih promena (izbacuje toksine).
 • Stimuliše cirkulaciju, dovodeći hranjive elemente u ćelije, izbacujući toksine, povećavajući antioksidanse koji neutralizuju slobodne radikale i stimulišući kaskadne enzimske reakcije.

Nedostatak energije u ćeliji, koji se najčešće javlja kada nivo ATP-a opadne, može dovesti do poremećaja u različitim funkcijama organizma. Evo nekih funkcija koje su ugrožene kada je energija nedostupna:

 1. Metaboličke funkcije: Energija je ključna za metabolizam, proces u kojem se hrana pretvara u energiju koju organizam koristi za obavljanje svih svojih funkcija. Nedostatak energije može dovesti do usporavanja metabolizma i smanjenja sposobnosti organizma da razgrađuje hranu i apsorbuje hranljive materije.

 2. Mišićne funkcije: ATP je neophodan za kontrakciju mišića. Kada nema dovoljno ATP-a, mišići gube sposobnost da se pravilno kontrahuju i funkcionišu. To može rezultirati umorom, slabostima mišića i smanjenom fizičkom izdržljivošću.

 3. Nervni sistem: Nervne ćelije, uključujući neurone, zahtevaju ATP za pravilno funkcionisanje. Energija je neophodna za prenos nervnih impulsa, održavanje električnog potencijala ćelija i sintezu neurotransmitera. Nedostatak energije može dovesti do smanjenja nervne aktivnosti, što može uticati na kognitivne funkcije, raspoloženje, pa čak i na rad srca i disanja.

 4. Sinteza i izgradnja molekula: ATP je uključen u sintezu i izgradnju mnogih molekula u organizmu. Nedostatak energije može ometati procese kao što su sinteza proteina, lipida, nukleinskih kiselina i drugih važnih molekula potrebnih za održavanje normalnih funkcija organizma.

 5. Transport materijala: ATP pokreće procese aktivnog transporta preko ćelijskih membrana. Kada je nivo ATP-a nizak, poremećen je transport materijala kroz ćelijske membrane, što može ometati pravilno funkcionisanje ćelija i tkiva.

Opšti nedostatak energije u organizmu može dovesti do simptoma kao što su umor, smanjena izdržljivost, slabost mišića, smanjena mentalna koncentracija i smanjena sposobnost organizma da se odupre bolestima. Važno je održavati odgovarajuće nivoe ATP-a u ćelijama kako bi se osiguralo normalno funkcionisanje organizma.

Bolja cirkulacija krvi u telu

Loša cirkulacija krvi može dovesti do različitih zdravstvenih problema. Evo nekoliko mogućih problema povezanih s lošom cirkulacijom:

 1. Hladni ekstremiteti: Loša cirkulacija može rezultirati hladnoćom u rukama, nogama, prstima i stopalima. Nedovoljan dotok krvi u ekstremitete može uzrokovati osjećaj hladnoće i trnjenja.

 2. Oticanje: Slaba cirkulacija može uzrokovati zadržavanje tečnosti u tkivima, što može dovesti do oticanja, posebno u nogama, člancima i stopalima.

 3. Umor i slabost: Nedovoljna opskrba kisikom i hranjivim tvarima do mišića može uzrokovati umor, slabost i smanjenu izdržljivost.

 4. Bol u nogama: Loša cirkulacija može uzrokovati bol u nogama, posebno tijekom hodanja ili fizičke aktivnosti. Ovo se može nazvati klaudikacija ili “pokretna bol”.

 5. Sporo zacjeljivanje rana: Slaba cirkulacija može otežati zacjeljivanje rana jer smanjuje dotok kisika, hranjivih tvari i bijelih krvnih stanica u područje ozljede.

 6. Promjene boje kože: Nedovoljna cirkulacija može uzrokovati promjene boje kože, poput bljedila ili plavkastog tonusa u ekstremitetima.

 7. Povećani rizik od kardiovaskularnih bolesti: Loša cirkulacija može biti znak osnovnih problema s kardiovaskularnim sustavom, poput ateroskleroze (suženja arterija) ili perifernih vaskularnih bolesti. To povećava rizik od srčanog udara, moždanog udara i drugih srčanih bolesti.

 8. Problemi s probavom: Nedovoljan protok krvi u probavnom sustavu može dovesti do problema s probavom, uključujući mučninu, žgaravicu i probavne smetnje.

Loša mikrocirkulacija, koja se odnosi na smanjen protok krvi kroz male krvne žile poput kapilara, može imati različite posledice na organizam. Evo nekoliko mogućih posledica:

  1. Oštećenje tkiva: Nedovoljan dotok krvi i kiseonika do tkiva može izazvati oštećenje i disfunkciju tkiva. To može dovesti do gubitka funkcionalnosti organa ili tkiva koje je zahvaćeno lošom mikrocirkulacijom.

  2. Sporo zaceljivanje rana: Loša mikrocirkulacija može usporiti proces zaceljivanja rana. Nedovoljan protok krvi i hranjivih materija u područje rane otežava isporuku potrebnih resursa za obnovu tkiva i epitelizaciju rane.

  3. Otežano ispuštanje otpadnih produkata: Učinkovita mikrocirkulacija je važna za uklanjanje otpadnih produkata iz tkiva. Ako je protok krvi oštećen, otpadne materije se mogu akumulirati u tkivima, što može prouzrokovati toksičnost i daljnje oštećenje.

  4. Povećan rizik od razvoja bolesti: Loša mikrocirkulacija može povećati rizik od razvoja različitih zdravstvenih problema. To može obuhvatiti bolesti srca, visok krvni pritisak, dijabetes, bolesti bubrega i druge stanja koja su povezana s oštećenjem cirkulacije.

  5. Promene u koži: Nedovoljan protok krvi do kože može uzrokovati promene u njenom izgledu i funkciji. To može uključivati suvu kožu, osjetljivost na temperaturu, promene boje kože, pojavu čireva ili često ponavljajuće infekcije.

  6. Smanjena sposobnost regeneracije: Dobro funkcioniranje mikrocirkulacije važno je za pravilnu regeneraciju tkiva i organa. Loša mikrocirkulacija može ograničiti sposobnost organizma da se regeneriše i oporavi od povreda ili oštećenja.

Nedostatak kiseonika u tkivima, poznat i kao hipoksija, može imati ozbiljne posledice na organizam. Evo nekoliko mogućih posledica nedostatka kiseonika u tkivima:

 1. Oštećenje organa: Kiseonik je ključan za normalno funkcionisanje organa. Nedostatak kiseonika može izazvati oštećenje organa kao što su srce, mozak, jetra i bubrezi. Ova oštećenja mogu biti privremena ili trajna, u zavisnosti od trajanja i težine hipoksije.

 2. Smanjena energetska proizvodnja: Kiseonik je neophodan za efikasnu proizvodnju energije u ćelijama putem procesa oksidativne fosforilacije. Nedostatak kiseonika ograničava ovaj proces, što može dovesti do smanjenja proizvodnje ATP-a, osnovne jedinice energije u ćelijama. To može uticati na energetsku funkciju ćelija i tkiva.

 3. Oštećenje mozga: Mozak je posebno osetljiv na nedostatak kiseonika. Kratkotrajni periodi hipoksije mogu izazvati privremene simptome kao što su vrtoglavica, konfuzija i gubitak svesti. Međutim, dugotrajna hipoksija mozga može izazvati trajna oštećenja, poput moždanog udara, trajnog gubitka funkcije i neuroloških deficita.

 4. Oštećenje srčanog mišića: Nedostatak kiseonika može uticati na srčani mišić, što može dovesti do srčanog udara ili oštećenja srčanog tkiva. Srčani mišić zahteva stalnu i dovoljnu opskrbu kiseonikom kako bi pravilno funkcionisao.

 5. Slabost mišića: Nedovoljan dotok kiseonika do mišića može uzrokovati slabost mišića, smanjenu izdržljivost i umor. Mišići su ovisni o kiseoniku za normalnu kontrakciju i funkciju, pa nedostatak kiseonika može narušiti njihovu sposobnost da pravilno rade.

 6. Oštećenje bubrega: Bubrezi su organi koji igraju ključnu ulogu u filtriranju krvi i održavanju ravnoteže tečnosti i elektrolita u organizmu. Nedostatak kiseonika može oštetiti bubrege i narušiti njihovu sposobnost obavljanja ovih vitalnih funkcija.

 7. Promene u metabolizmu: Hipoksija može poremetiti normalan metabolizam u organizmu. Ovo može uticati na funkcije kao što su digestija i loša apsorpcija hranjiv materija.

 8. Oštećenje gastrointestinalnog trakta: Nedostatak kiseonika u gastrointestinalnom traktu može dovesti do oštećenja sluznice i poremećaja normalne funkcije organa poput želuca i creva. To može rezultirati problemima u varenju, apsorpciji hranjivih materija i regulaciji crevnih funkcija.

 9. Poremećaji imunološkog sistema: Nedovoljan kiseonik može uticati na imunološki sistem, smanjujući njegovu efikasnost i sposobnost da se odupre infekcijama i bolestima. To može povećati rizik od infekcija i smanjiti sposobnost organizma da se bori protiv patogena.

 10. Smetnje u reproduktivnom sistemu: Hipoksija može uticati na reproduktivni sistem kod muškaraca i žena. Nedostatak kiseonika može dovesti do smanjenja plodnosti, poremećaja menstrualnog ciklusa, problema u placenti tokom trudnoće i drugih reproduktivnih komplikacija.

 11. Nedostatak kiseonika u tkivima ima ozbiljne posledice na funkciju različitih organa i sistema u organizmu. Važno je da se nedostatak kiseonika prepozna i adekvatno tretira kako bi se smanjile negativne posledice i očuvalo zdravlje. U slučaju simptoma ili sumnje na nedostatak kiseonika, važno je potražiti medicinsku pomoć radi dijagnoze i odgovarajućeg lečenja.

Kalcijum ulazi u ćeliju.

Kalcijum ima važnu ulogu u funkciji ćelija. Evo nekoliko razloga zašto je kalcijum važan za ćelije:

 1. Povećanom koncentracijom H+ jona u području membrane, pH vrednost se smanjuje u blizini membrane. To dovodi do oslobađanja kalcijuma iz proteinskog sloja ćelijske membrane. Nevezani kalcijum teče u jezgro ćelije i pokreće brojne metaboličke reakcije. Makrofagi (ćelije tkiva koje funkcionišu kao zaštita od infekcija) se aktiviraju i time se jača imuni sistem. Metabolizam se aktivira i stvara se azotni oksid koji štiri krvne sudove. Osim toga, stimliše se citogeneza (struktura, funkcija i umnožavanje ćelija).

 2. Struktura ćelijske membrane: Kalcijum je neophodan za održavanje i stabilnost ćelijske membrane. On pomaže u održavanju integriteta membrane i reguliše protok materija unutar i izvan ćelije.

 3. Signalna funkcija: Kalcijum je ključni signalni molekul u ćelijama. On ima sposobnost da se vezuje za određene proteine i enzime, što pokreće različite signalne puteve u ćeliji. Ovi signali mogu regulisati procese poput metabolizma, rasta, diferencijacije i apoptoze (programirane smrti ćelija).

 4. Kontrakcija mišića: Kalcijum je ključni faktor u procesu kontrakcije mišića. Kada se kalcijum oslobodi unutar mišićnih ćelija, to pokreće niz reakcija koje rezultiraju skraćivanjem mišića.

 5. Koagulacija krvi: Kalcijum je neophodan za proces koagulacije krvi. On pomaže u aktivaciji faktora koagulacije koji zgrušavaju krv i zaustavljaju krvarenje.

Ovi su samo neki od razloga zašto je kalcijum važan za funkciju ćelija. Nedostatak kalcijuma može dovesti do različitih problema u ćelijskom funkcionisanju i zdravlju.

Ova četiri rezultata postižu se u opciji Quantum Wellness SMART programa.